Winkelwagen (0) - 0,00

Over ons


Kashmir Heritage staat voor kwaliteit en authenticiteit, voor producten met een verhaal.

Kashmir Heritage brengt sinds 2008 mooi handwerk uit India, zoveel mogelijk direct betrokken van handwerkers.

Veel bijzonder handwerk uit eeuwenoude handwerktradities. Klassiek en tijdloos.

Doordat we vooral unica aanbieden, wisselt onze collectie voortdurend.

We collectioneren en produceren fair trade; een eerlijke prijs voor de handwerker en voor u als klant.

Waardering en bewondering voor de makers staat voorop.

U vindt ons op verschillende plaatsen in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Frankrijk tijdens smaakvolle beurzen.

Een selectie uit ons aanbod vindt u in onze webshop.

We werken op fair trade basis. Zowel de ambachtslieden, wij als onderneming en u als klant krijgt een eerlijke prijs voor eerlijk werk.  Een deel van onze winst investeren we in het bezoeken van ateliers in India. We maken een steeds wisselend aanbod aan ambachtelijk handwerk dat aansluit op de smaak van de Europese markt.

Daarmee presenteren we niet alleen een mooie collectie, maar bieden we ook een langdurige afzet voor onze samenwerkingspartners in India. Waar mogelijk werken we voor het maken van onze collectie samen met cooperaties of ateliers waar dat vrouwen ten goede komt.

 

P1040813

Jain-meisjes in een autoriksja aan het einde van een schooldag in Jaipur (Rajasthan, West India)

We maken en verzamelen dus zelf en verzorgen onze eigen import waardoor we u een exclusieve en unieke collectie bieden. U vindt ons op verschillende gespecialiseerde en smaakvolle beurzen en markten in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Frankrijk. Een selectie uit ons aanbod vindt u daarnaast in onze webshop.

Veel van het werk in de collectie komt voort uit oude handwerktradities in India. Kleurgevoel, vakmanschap, professionele toewijding en trots maken dat veel van de vaak eeuwenoude verfijnde en complexe handwerktechnieken nog levend zijn. We zijn trots hier een bijdrage aan te leveren.

 

P1020394-225x300

Hazratbal moskee in Srinagar (Kashmir, Noord-India)