Winkelwagen (0) - 0,00

Over ons


Kashmir Heritage staat voor kwaliteit en authenticiteit, voor producten met een verhaal.

Kashmir Heritage brengt sinds 2008 mooi handwerk uit India, zoveel mogelijk direct betrokken van handwerkers.

Veel bijzonder handwerk uit eeuwenoude handwerktradities. Klassiek en tijdloos.

Doordat we vooral unica aanbieden, wisselt onze collectie voortdurend.

We collectioneren en produceren fair trade; een eerlijke prijs voor de handwerker en voor u als klant.

Waardering en bewondering voor de makers staat voorop.

U vindt ons op verschillende plaatsen in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Frankrijk tijdens smaakvolle beurzen.

Een selectie uit ons aanbod vindt u in onze webshop.

We werken op fair trade basis. Zowel de ambachtslieden, wij als onderneming en u als klant krijgt een eerlijke prijs voor eerlijk werk.  Een deel van onze winst investeren we in het bezoeken van ateliers in India. We maken een steeds wisselend aanbod aan ambachtelijk handwerk dat aansluit op de smaak van de Europese markt.

Daarmee presenteren we niet alleen een mooie collectie, maar bieden we ook een langdurige afzet voor onze samenwerkingspartners in India. Waar mogelijk werken we voor het maken van onze collectie samen met cooperaties of ateliers waar dat vrouwen ten goede komt.

Veel van het werk in de collectie komt voort uit oude handwerktradities in India. Kleurgevoel, vakmanschap, professionele toewijding en trots maken dat veel van de vaak eeuwenoude verfijnde en complexe handwerktechnieken nog levend zijn. We zijn trots hier een bijdrage aan te leveren.

  P1040813 Jain-meisjes in een autoriksja aan het einde van een schooldag in Jaipur (Rajasthan, West India)

We ontwerpen, laten maken en collectioneren onze collectie zelf en verzorgen onze eigen import. Hierdoor bieden we u een exclusieve en unieke collectie. U vindt ons op verschillende gespecialiseerde en smaakvolle beurzen en markten in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Om een idee te krijgen van onze collectie, bezoekt u onze webshop, waar een kleine selectie uit ons aanbod staat. Zo krijgt u een indruk wat er te verkrijgen is. De beste en meest uitgebreie keuze vindt u tijdens een beurs of op afspraak in ons atelier.

Daarnaast zijn we het eerste blockprintatelier van Nederland sinds 2012. Vanaf 2020 zijn we gevestigd in De Volmolen, Plantsoen Noord 2 in Amersfoort. We laten in ons eigen atelier in India onze collectie blockprints maken. We drukken onze eigen stoffen en papier. Daarnaast geven we op diverse niveaus les in afdrukken met de houten handgestoken blockprints. 

P1020394-225x300

Hazratbal moskee in Srinagar (Kashmir, Noord-India)