Winkelwagen (0) - 0,00

Amsterdam Heritage


‘Amsterdam Heritage’ door Nathalie Cassee

Amsterdam Heritage 1    Amsterdam Heritage 2

‘Net als de scherven is Nathalie verbonden met de Amsterdamse klei en de rijke geschiedenis van de stad.’

De scherven waar zij sieraden van maakte, zijn gevonden bij de opgravingen bij de aanleg van de Amsterdamse metro in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Ze tonen de rijke handelstraditie van de stad door de eeuwen heen.

De scherven zijn niet alleen verbonden met de rijke geschiedenis van de stad, maar ook met haar persoonlijke geschiedenis. Geboren en getogen om de hoek van het Rijksmuseum in Amsterdam als kunstenaarsdochter, is zij zich van jongs af aan bewust van het mooie erfgoed en de oude tradities van de stad. Aan de ene kant een rijkdom, aan de andere kant een last dat deze over de ruggen van onze koloniën verkregen is. Een scherpe tegenstelling die tot op de dag van vandaag een rol speelt in ons land.

Als hanger, broche of object. Elk sieraad is daardoor uniek en met liefde gemaakt.

Voor meer informatie: info@kashmirheritage.nl

Reacties van klanten:

Een dame vond het zo mooi dat ze zei dat ze over koop van een mooie keramische hanger wilde nadenken. Binnen twee minuten was ze terug met haar man om er een uit te kiezen, helemaal enthousiast.

Een andere hanger ging naar een vrouw die net voor de liefde vanuit Amsterdam naar Utrecht verhuisde. En nu af en toe heimwee had. Nu draagt ze de stad toch nog dicht bij haar hart..

IMG_20160428_094841